Eesti Meedia seljatas vahekohtus Ekspress Grupi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Eesti Meedia majale, kus asub ka Postimees.
Vaade Eesti Meedia majale, kus asub ka Postimees. Foto: Peeter Langovits.

Arbitraažikohus otsustas täna, et AS Ekspress Grupp peab tasuma AS-i SL Õhtuleht ja AS-i Ajakirjade Kirjastus poolte aktsiate eest summa, mille määrasid kolm rahvusvahelist audiitorfirmat.

AS Express Post jääb edasi mõlema ettevõtte omandisse.

Eesti Meedia pöördus arbitraažikohtu poole, kuna ettevõtte hinnangul rikkus Ekspress Grupp pooltevahelist lepingut ega tasunud tähtaegselt AS Express Post, AS Ajakirjade Kirjastus ja AS SL Õhtuleht poolte aktsiate omandamise eest kolme rahvusvahelise audiitorfirma määratud ostuhinda. Ekspress Grupp oli varem teada andnud, et soovib vastavalt aktsionäride lepingule kasutada kaasomandis ettevõtete väljaostuklauslit, mis jõustus tänu Eesti Meedia omaniku vahetusele. Väljaostu teate esitamine eeldas, et Ekspress Grupp tasub aktsiate eest audiitorite määratud hinna, kuid kuna hind tuli eeldatust kallim, siis ei soostunud Ekspress Grupp seda tasuma. Nüüd otsustaski vahekohus, et Ekspress Grupil tuleb oma kohustusi täita.

Mai alguses sõlmisid AS Ekspress Grupp ja AS Eesti Meedia pooltevahelises arbitraaživaidluses vahekompromissi, mille kohaselt AS Ekspress Grupp maksis ASile Eesti Meedia 2,7 miljonit eurot ning sai enda omandisse kõik ASi Ajakirjade Kirjastus ja ASi SL Õhtuleht aktsiad. Tänane kohtulahend tähendab, et Ekspress Grupil tuleb lisaks juba makstud summale veel lisasumma Eesti Meediale juurde maksta. Ekspress Grupp teatas täna, et otsuse järgi võttis kohus vastu AS Eesti Meedia loobumise haginõudest mõista Aktsiaseltsilt Ekspress Grupp välja AS Express Post aktsiate eest 1 743 000 eurot ja lõpetas nimetatud nõude osas menetluse.

AS Ekspress Grupi andmetel otsustas kohus mõista ASilt Eesti Meedia Aktsiaseltsi Ekspress Grupp kasuks välja menetluskulude hüvitamiseks 68 232 eurot.

AS Ekspress Grupp esitas kohtule vastuhagi, ent vahekohus jättis selle rahuldamata.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Arbitraažikohus kui alaliselt tegutsev vahekohus lahendab eraõigussuhetest, sealhulgas ka väliskaubandus- ja muudest rahvusvahelistest majandussuhetest tulenevaid vaidlusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles