Estonian Air rentis Vilniuse ja Stockholmi liinidele turbopropellerlennuki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennufirmale UTair kuuluv ATR-42
Lennufirmale UTair kuuluv ATR-42 Foto: Wikimedia

Estonian Air rentis selleks, et parandada suve alguses ja sügisel Vilniuse ja Stockholmi suunal lennuaegasid, ajutiselt ATR 42-500 tüüpi turbopropellerlennuki.

«Sel suvel pakume möödunud aastaga võrreldes tihedamat lennugraafikut ja ATRi rentimine on tingitud vajadusest parandada lennuaegasid Vilniuse ja Stockholmi suunal. ATR on kasutusel mais ja juuni alguses ning septembris-oktoobris, mil meie lennuplaan on kõige tihedam,» selgitas lennufirma kõneisik Ilona Eskelinen.

«Turbopropellerlennukid on lühikestel marsruutidel oluliselt ökonoomsemad ning väiksema lennukiga saame pakkuda tihedamat ja paremat lennugraafikut,» lisas ta.

Eskelineni sõnul eelnes lennuki rentimisele põhjalik kuluanalüüs, kuna rendikulud ei tohi ületada eelarvestatud opereerimise kulusid. ATRi salongis toimetab Estonian Airi salongipersonal.

Estonian Airi lennukipargis on seitse lennukit, neist viis teenindavad Estonian Airi Tallinnast algavaid lende, ülejäänud kaks tellimuslende. Aasta esimeses kvartalis alustas Estonian Air koostööd tšarterlendude vahendajaga Air Charter Service (ACS), mis sai õiguse turundada ja müüa tellimuslende Estonian Airi ühe lennukiga Embraer 170. Kevadel lisandus koostöölepe Estonian Airi teise vaba lennuki Embraer 170 kasutamiseks, mis lendab Växjö-Amsterdami liinil. Lõuna Rootsist Växjöst algava lennuliini teenindamine toimub koostöös Smålandi kohaliku omavalitsuse ja turismifirmadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles