Palo: Eestisse ja Soome tulevad ühesuurused LNG terminalid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja taristuminister Urve Palo
Majandus- ja taristuminister Urve Palo Foto: Tairo Lutter

Majandus- ja kommunikatsiooniministri Urve Palo sõnul tulevad praeguse seisuga Eestisse ja Soome ühesuurused veeldatud gaasi (LNG) terminalid.

Palo sõnul on Eesti riigi kindel huvi, et LNG terminal Eestisse tuleks, sest on oluline, et tekiks alternatiive Vene gaasile.

«Eesti leping Gazpromiga saab läbi 2015. aasta lõpus ja kui meil on siis võimalust kindlalt öelda, et piirkonda rajatakse LNG terminal, on see heaks argumendiks kasvõi gaasi hinna üle rääkimisel,» ütles Palo usutluses BNS-ile.

Tema sõnul on Eesti jaoks oluline, et terminal tuleks võimalikult suur ning eks seda soovib ka Soome riik. Palo sõnul on seni terminali projekti mõlema riigi poolelt arendanud eraettevõtted ning Eesti poolt on protsessiga kõige kaugemale jõudnud Alexela ning Paldiski sadam.

«Ühtlasi on selge, et oleme eeltöödes Soomest palju kaugemale jõudnud. Hetkel on minu teada kokku lepitud, et Eesti ja Soome lähevad terminali rahastamise asjus Euroopa Komisjoni ette ühistaotlusega ning kompromissina on paika pandud, et kummagisse riiki tuleb terminal mahtuvusega 160 000 kuupmeetrit,» rääkis Palo.

Tema sõnul Eestile selline asjade seis sobib ning Eesti pool on valmis projektiga kiiresti edasi minema.

«Kuna Soomel on veel mitmed uuringud ja palju muud eeltööd tegemata, alustavad nemad Eestist ilmselt hiljem. Vastavad konkreetsed plaanid saavad selgeks veel ene juuni lõppu,» lisas Palo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles