Valitsus toetab Euroopa Komisjoni soovitust tõhustada raskustes olevate ettevõtete ümberkorraldamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pankrot.
Pankrot. Foto: SCANPIX

Valitsus arutas täna Eesti seisukohti Euroopa Komisjoni äritegevuse ebaõnnestumist ja maksejõuetust käsitleva uue lähenemisviisi soovituse kohta, otsustades seda toetada.

Valitsus toetab Euroopa Komisjoni soovituse eesmärki tõhustada rahalistes raskustes olevate elujõuliste ettevõtete ümberkorraldamist ning anda uus võimalus ausatele füüsilisest isikust ettevõtjatele, kelle äritegevus on korra ebaõnnestunud, edendades seega ettevõtlust, investeerimist ja tööhõivet ning aidates vähendada takistusi, mis segavad siseturu tõrgeteta toimimist.

Ühtlasi otsustati toetada Euroopa Komisjoni valikut kasutada eesmärkide saavutamiseks mittesiduvat instrumenti – soovitust.

Euroopa Komisjon esitas 12. märtsil 2014 soovituse äritegevuse ebaõnnestumist ja maksejõuetust käsitleva uue lähenemisviisi kohta.

Erinevused liikmesriikide äritegevuse ümberkorraldamist reguleerivates õigusraamistikes ja ausatele füüsilisest isikust ettevõtjatele uut võimalust loovates õigusnormides viivad selleni, et teise liikmesriiki investeerimisel suurenevad riskide hindamise kulud ja ebakindlus, varieeruvad laenusaamise tingimused ning liikmesriigiti erineb võlgade sissenõudmise tulemuslikkus. Nende erinevuste tõttu on ka piiriüleste kontsernide puhul ühtsete ümberkorralduskavade koostamine ja vastuvõtmine raskem. Laiemalt võttes võivad need erinevused osutuda takistuseks äriühingutele, kes soovivad oma tegevust teistesse liikmesriikidesse laiendada.

Komisjoni soovituse eesmärk on julgustada liikmesriike kehtestama norme, mis võimaldaksid rahalistes raskustes olevate elujõuliste ettevõtete tõhusat ümberkorraldamist ja annaksid ausatele füüsilisest isikust ettevõtjatele uue võimaluse äritegevust alustada, edendades seega ettevõtlust, investeerimist ja tööhõivet ning aidates vähendada takistusi, mis segavad siseturu tõrgeteta toimimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles