Neivelt: vajame raputust, et Eesti ei jookseks inimestest tühjaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Neivelt
Indrek Neivelt Foto: Liis Treimann

Miinimumpalka kümne euro kaupa tõstes ei saavuta Eesti midagi ning see vaid süvendab meie probleeme, sealhulgas rahvastiku kadu. Seepärast leiabki Indrek Neivelt, et 2018. aastaks peaks miinimumpalk olema 1000 eurot, vahendab ERR uudisteportaal Terevisiooni.

Ta märkis, et see, kas miinimupalk võiks olla nelja aasta pärast 1000 eurot või 800-900, on vaidluse koht, kindel on aga see, et senisel viisil jätkata ei saa.

«Kui me oma paradigmat ei muuda ja tõmbame lineaarseid joonekesi edasi, et kümme eurot juurde seal ja kümme seal, siis meie maa on tühi. Meil on kümne aasta jooksul pool Tartu linna ära läinud siit.»

Lähenemine, et kõige tublim ettevõtja on see, kes kõige rohkem kasumit teenib, on Neivelti hinnangul primitiivne. Ettevõtja peab vaatama, et tema töötajad ja kliendid ning ühiskond tervikuna on rahul.

Loe pikemalt ERR uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles