Tim Cook rebis Androidi ribadeks

Hendrik Alla
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Android. Katkine.
Android. Katkine. Foto: Ekraanitõmmis

Apple’i juht Tim Cook pani esmaspäeval San Fransiscos Õuna ja Rohelise Roboti vahelisele Pühale Sõjale veelkord puid alla.

Kõigepealt rõõmustas Cook, et Apple saab järjest värskeid kliente juurde: 130 miljonit inimest, kes ostsid viimase 12 kuu jooksul mõne Apple’i toote, tegid seda esimest korda elus. Peaaegu pool nende klientuurist Hiinas viimase kuue kuu jooksul tulid üle Androidi leerist. Hiina oli nutitelefonide osas varem puhtalt Androidi-riik. Business Insider, kes seda uudist vahendab, nentis, et Apple liikus Hiina turule alles hiljuti, nii et mida need hiinlased siis enne kasutama pididki?

Valus on asi operatsioonisüsteemi värskuse osas. Cook näitas, et kui Apple iOS 7 kasutab p89% Apple’i toodete kasutajatest, siis Androidi leeris on värskeim operatsioonisüsteem KitKat vaid 9 protsendil. Mõned käigus olevad Androidi versioonid on lausa 4 aastat uuendamata ja see on Cooki meelest juba kiviaeg. Seega ei saa lõviosa Androidi-kasutajatest nautida uusimaid rakendusi, ja mis veel hullem, nad ei saa ka uusimaid turvaparandusi.

Aga neid oleks hädasti vaja, sest 99% mobiiliviirustest on leitud just Androidi rakendustest. Cook lõpetas oma kõne emotsionaalse hüüatusega: «Androidi killustatus muudab selle operatsioonisüsteemi turvaohtude mürgiseks põrgupudruks!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles