Sulling: tööstusalade loomine oli riigilt õige otsus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Sulling
Anne Sulling Foto: Karli Saul / SCANPIX

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling kohtus esmaspäeval ja teisipäeval visiidil Ida-Virumaale piirkonna suurettevõtjatega ning tööstusparkide esindajatega. Ühiselt leiti, et tööstuspargid toovad piirkonda vajalikke töökohti ning toetavad ekspordile suunatud ettevõtlust.

«Tööstus Narvas ja kogu piirkonnas on suurem, kui paistab Tallinnast. Ida-Viru on Eesti jaoks võtmetähtsusega tööstuspiirkond. Narva Logistika- ja tööstuspark ning teised arendused annavad nähtava panuse piirkonna arengusse ja laiemalt Eesti ekspordile,» lausus Sulling.

«Hea on kuulda, kuidas siinsed ettevõtted kiidavad kohalikku tööjõudu kui kompetentset ning usaldusväärset. Kuid nii Ida-Virumaal kui igal pool mujal Eestis kordub ettevõtjatelt tagasisidena üks probleem – meil on loovate inseneride põud. See on haridusvaldkond, kuhu peame riigina investeerima,» lisas Sulling.

Minister Anne Sulling viibis 2.-3. juunil visiidil Ida-Virumaal, kus ta külastas ettevõtteid Estonian Cell, Fortaco, FebParts, Westaqua-Invest ja Molycorp Silmet, tutvus Narva Logistika ja Tööstuspargi ning Narva Kolledžiga.

Sihtasutus Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus loodi 2009. aastal valitsuse ja omavalitsuste koostöös ning ühendab Narva logistika ja tööstusparki, Jõhvi logistika ja äriparki, Kohtla-Järve tööstusparki, Kiviõli ettevõtlusala ning Jõhvi tööstusparki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles