Viis omadust, mis on parimatel juhtidel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parimatel juhtidel on sarnased omadused.
Parimatel juhtidel on sarnased omadused. Foto: SCANPIX

Erinevad uuringud on näidanud, et parimatel ülemustel on sarnased omadused, mis viivad järjepideva eduni.

Personal Branding Blog tõi välja neist viis:

1. Arusaam, kuidas töötajates enesekindlust arendada
Parimad juhid ei luba oma alluvatel süüdistada oma vigades asjaolusid või keskkonda. Nad säilitavad optimistliku energia ja keskenduvad võimalustele, mitte probleemidele. Selline «saab küll» suhtumine on nakkav. Selle tulemusena kasvab töötajate motivatsioon ja enesekindlus ning seega paranevad ka kõigi tulemused.

2. Fanaatiline distsipliin
Parimad ülemused seavad nii töötajatele kui ka endale kõrgeid, aga saavutatavaid eesmärke. Nad püüdlevad nende eesmärkide täitmise poole vaatamata kellaajale. Väljapaistvad juhid ei lase hirmul või raskel ärikeskkonnal oma käitumist dikteerida.

3. Järjepidevus
Kõige efektiivsemad juhid on need, kes ei lase end iga järgmise suure idee pärast teelt kõrvale juhtida. Selle asemel teevad nad kindlaid otsuseid organisatsiooni visiooni osas ja suudavad töötajatele määrata kindlad rollid ja ülesanded. Hea ülemuse alluvuses teab iga töötaja, mis roll tal on.

4. Tugevus
Parimad juhid on tugevad ja saavad asjad tehtud. Nende alluvad küsivad neilt nõu, sest nad kiirgavad kogemust ja omadusi, mis viivad eduni. Nad ei muretse populaarsuse pärast, vaid on keskendunud progressile.

5. Lojaalsus ettevõtte ja organisatsiooni liikmete suhtes
Parimad ülemused on need, kes muretsevad vähem enda edu pärast ja asetavad ettevõtte vajadused enda omadest ettepoole. Nende eesmärk on teenida raha organisatsioonile, mitte endale.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles