Uudam: riskiinvestorid toovad Balti turule kuni pool miljardit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Uudam
Margus Uudam Foto: Raigo Pajula/Postimees

2015. aasta lõpuks tekib Baltimaadesse 6–7 era- ja riskikapitalifondi, mille hallata on 450–500 miljonit eurot, vahendab Äripäev Eesti Riskikapitali Assotsiatsiooni juhatuse esimehe ­Margus Uudami ennustust.

Uudam ütles, et järgmise aasta lõpuks tekivad fondid, mis otsivad Eesti ettevõtteid, kellel on hea meeskond, hea kasvu­potentsiaal ja kes alustavad tegevust või on juba korralikus kasvufaasis.

Uudam märkis, et pool miljardit võib tunduda tohutu rahapakkumisena ja tekib küsimus, kuhu see summa pannakse.

«Tegelikult, kui teeme matemaatika ära, siis ei ole see suur summa. Eesti ettevõtete peale tähendab see aastas 20–30 miljonit eurot investeeringuid. Tegemist on lausa kahetsusväärselt väikese numbriga,» rääkis Uudam.

Ta selgitas, et selliste numbriteni jõuab, arvestades, et kõik fondid investeerivad mitmes riigis ja investeeritavast rahast kolmandik tuleb Eestisse. Lisaks paigutavad fondid raha viie aasta jooksul, mis tähendab, et aastas investeeritakse vaid väike osa.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles