Vaata, millises riigis on bensiin kõige kallim

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fjord Norras mõjub kargelt ja lummavalt.
Fjord Norras mõjub kargelt ja lummavalt. Foto: Corbis/Scanpix

Bloomberg reastas 61 kõige kallima bensiinihinnaga riiki, Eesti jäi edetabelis 34. kohale.

Kõige rohkem - 9,79 dollarit galloni (1 gallon = 3,79 liitrit, toim) eest, tuleb välja käia Norras. Teisel kohal on 9,46 dollariga Holland, kolmandal Itaalia 9,34 dollariga. Esiviisikusse mahuvad veel Taani ja Kreeka, kus gallonihinnaks on vastavalt 9,14 dollarit ja 8,81 dollarit.

Naaberriikidest on Soome on edetabelis 8,44 dollariga kümnendal kohal, Läti 6,92 dollariga 30. kohal ning Leedu 6,82 dollariga 32. positsioonil. Eesti hoiab 6,75 dollariga edetabelis 34. kohta.

Venezuelas, mis asub Bloombergi võrdlevas edetabelis viimasel ehk 61. kohal, maksab bensiin neli senti liitri kohta. Veidi kallim on bensiin Saudi Araabias ja Kuveidis, kus gallonihinnaks on vastavalt 0,45 dollarit ja 0,81 dollarit.

Hinnad Bloombergi edetabelis on pärit ajavahemikust 31. märts - 29. aprill.  Kuna eri riikides on kasutusel olevate bensiinitüüpide oktaaniarvud erinevad, võeti arvesse kõige soodsam, laialt levinud oktaaniarvuga kütus. Tegu ei ole absoluutse järjestusega, kuna kõikide riikide kohta ei õnnestunud Bloombergil andmeid hankida. Samuti ei võetud arvesse riike, kus inimeste igapäevane sissetulek jääb alla 3,5 dollari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles