Aprillis suurenes tööstustoodang 4 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötlev tööstus.
Töötlev tööstus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tööstusettevõtted tootsid 2014. aasta aprillis 4% rohkem toodangut kui eelmise aasta aprillis, teatab Statistikaamet. Toodang suurenes mäe- ja töötlevas tööstuses ning vähenes energeetikas.

Aprillis toodeti töötlevas tööstuses 6% rohkem toodangut kui eelmise aasta samal kuul. Toodang ületas eelmise aasta aprilli taseme enamikus tööstusharudes. Enim mõjutas toodangu mahu suurenemist kasv toiduainete, puidu ja elektriseadmete tootmises. Toodang vähenes elektroonika- ja metalltoodete tootmises.

Välisturule müüdi aprillis 71% kogu töötleva tööstuse toodangust. Võrreldes 2013. aasta aprilliga vähenes toodangu müük ekspordiks korrigeerimata andmetel 3%, müük kodumaisele turule suurenes 1%.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2014. aasta aprillis tööstuses kokku 2% rohkem toodangut kui märtsis, töötlevas tööstuses aga sama palju kui märtsis.
2013. aasta aprilliga võrreldes toodeti elektrit 13% ja soojust 15% vähem. Elektritootmise vähenemise peamine põhjus oli tarbimise vähenemine ja ekspordi kahanemine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles