Estonian Airi eksjuht ei usu Bombardieride rahast ilmajäämist

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Raigo Pajula.

Estonian Airi endine juht Erki Urva peab tõenäoliseks, et kohalik lennufirma ning Kanada lennukitootja Bombarider leiavad lennukitehingu osas kompromissi.


Urva märkis, et kui vaadata asja Bombardieri poolt, siis hetkel ei lähe neil lennukite müük just kuigi roosiliselt, mistõttu on ettevõtte esimene soov oma äri ikkagi edendada. Nii on loogiline, et kolme uue Bombardieri müümisel Estonian Airile leitakse mingi kompromiss.

Ka peab Bombardier Urva kinnitusel mõtlema oma mainele: kui ettevõte peaks Estonian Airi poolt tehtud sissemakse endale võtma ja siinse lennufirma uutest lennukitest ilma jätma, ei mõju see nende imagole just kuigi hästi.

Seda, et riik võiks potentsiaalselt kahjuliku lennukitehingu tõttu üldse Estonian Airi ülevõtmisest loobuma, peab Urva samuti vähetõenäoliseks, kuna riik on omanikuna sellest tehingust juba varasemalt teadlik ning sellest hoolimata näidanud üles huvi ettevõte riigi omandusse võtta.

Postimees kirjutas laupäeval, et Estonian Air võib ilma jääda 12 miljoni dollari suurusest sissemaksest, mille firma on teinud kolme uue Bombardieri lennuki ostmiseks.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles