Sampo Pank pakub investeerimishoiust «Roheline planeet»

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sampo pank klienditeenindus osutus testis parimaks..
Sampo pank klienditeenindus osutus testis parimaks.. Foto: Peeter Langovits.

Alates tänasest saab Sampo pangas sõlmida investeerimishoiuse «Roheline planeet» lepinguid.


Uus investeerimishoius võimaldab investoritel riskivabalt investeerida ettevõtetesse, mis võidavad suurtest globaalsetest keskkonnateemadest nagu alternatiivenergia, vesi ja kliimamuutus.

Danske Markets Eesti peadiileri Rainer Änilase sõnul on antud valdkondade ettevõtted võitmas üha suurenevast nõudlusest keskkonnasäästlike tehnoloogiate ja lahenduste järele. See aga tuleneb nii üldisest keskkonnateadlikkuse kasvust kui kasvanud poliitilisest tahtest säästa meid ümbritsevat keskkonda. Energiamaastikul on taastuvenergia konkurentsivõime tõusnud tänu ühelt poolt taastuvenergia enda kiirele arengule, teisalt aga tänu nafta meeletule hinnarallile.

Investeerimishoius «Roheline planeet» pakub kompromissi kahe hirmu vahel. Lühemas perspektiivis võib alusvara hind teravalt kukkuda. Seda ennekõike psühholoogiliste tegurite mõjul, mitte aga fundamentaalsetel põhjustel. Jättes turu volatiilsuse hirmus positsioonid täna võtmata, kujuneb võimalik tulevane hinnatõus turul märkimisväärseks kaotatud võimaluseks.

Hoiuse alusvaraks on võrdsete kaaludega kolm fondi: KBC Eco Fund Climate Change, KBC Eco Fund Water ja KBC Eco Fund Alternative Energy. Fondid teevad investeeringuid ettevõtetesse, mille tegevus on oluliselt seotud näiteks taastuvenergia, veeprojektide, jäätmekäitluse, CO-ga kauplemisega.

Uue hoiuse investeerimisperiood on kaks ja pool aastat ning alguskuupäev 25. september 2008 ja lõpuaeg 25. märts 2011.

Investeerimishoiust saab vormistada nii kroonides, eurodes, rublades kui ka USA dollarites ning lepingute sõlmimise viimane kuupäev on 21. september 2008. Hoiustatud vahendite säilimine on 100 protsenti garanteeritud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles