Sajad eestlased jätavad homme kontorisse minemata

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaugtööd võib teha kust iganes.
Kaugtööd võib teha kust iganes. Foto: SCANPIX

Targa töö ühing, Palgainfo Agentuur ja Microsoft Eesti korraldavad homme Kaugtöö Päeva ja julgustavad tööinimesi kontorilaua tagant lahkuma ning tegema tööd mobiilselt ja paindlikult. Samuti toimub homme Tallinnas konverents «Kaugtöö Päev: Kuidas paindlik töökorraldus tulemuslikkust parandab?»

«Eelkõige soovime anda konverentsil osalejatele ideid ja jagada häid praktikaid, kuidas tööd targemalt korraldada. Tänapäevaste tehnoloogiavahendite järjest laiem kasutamine muudab paratamatult ka töökorraldust ajast ja kohast vähem sõltuvaks. Uued tööturule tulijad väärtustavad märksa rohkem paindlikkust ja iseseisvust töös. Küsimus on selles, kas juhid suudavad seda aktsepteerida ning kuivõrd pigem traditsioonilisi töösuhteid toetav õigusraamistik sellega sobitub,» ütles konverentsi moderaator ja Targa töö ühingu eestvedaja Kadri Seeder.

«Kõik algab sellest, mis toimub juhi kahe kõrva vahel,» ütles Microsofti Balti regiooni juht Rain Laane. «Kas juht suudab lahti lasta kontrollivajadusest ja arusaamast, et töötaja teeb tööd vaid siis, kui ta saabub kell 9 ja enne kella 5 ära ei lähe? Arvan, et sellised töötajad pahatihti valvavad vaid oma töölauda,» märkis Laane.

Ta lisas, et pilvepõhised dokumendihaldusprogrammid ja grupitöölahendused lubavad inimestel mugavalt ja turvaliselt toimetada tööalaste materjalidega ka väljaspool kontorit. Samuti saab tööalased koosolekud edukalt korraldada Skype või Lynci kaudu kontorisse tulemata.

Facebookis on end Kaugtöö Päevale kirja pannud umbes 400 inimest ja seal läbi viidud küsitluse järgi on kõige populaarsem koht töötegemiseks väljaspool kontorit kodu. Eelistatud töötegemise paigad on ka maakoht ja kohvik.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles