Eesti Keskkonnateenused võitis Rakvere jäätmehanke kohtuasja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Eesti Keskkonnateenused prügiveoauto.
AS Eesti Keskkonnateenused prügiveoauto. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu halduskohus rahuldas kolmapäeval AS-i Eesti Keskkonnateenused kaebuse Rakvere jäätmehanke teate ja dokumentide ning riigihangete vaidlustuskomisjoni otsuse kohta.

Otsuse peale võib esitada apellatsioonkaebuse hiljemalt 9. juunil, ütles kohtu pressiesindaja BNS-ile.

Kohus kohustas korraldajat tühistama hankedokumentide punkte, mille kohaselt pakkuja peab erineva suurusega jäätmemahutite tühjendamiseks pakkuma ühte hinda ja mis põhinevad eeldusel, et jäätmevedaja asemel on veetavate jäätmete omanikuks MTÜ Lääne-Viru Jäätmekeskus.

Eesti Keskkonnateenused ja Ragn-Sells vaidlustasid mullu Lääne-Viru Jäätmekeskuse korraldatud jäätmeveohanke Rakvere linnas, kuid vaidlustuskomisjon rahuldas vaidlustused vaid osaliselt.

"Rakvere näide kajastab Eestis levinud praktikat, et Euroopa Liidu rahasid kasutades ehitatud ja kohalikele omavalitsustele kuuluvaid üleliia suuri rajatisi üritatakse pärast läbi nendesamade omavalitsuste korraldatud hangete kaudu sundkorras kasutusele võtta," ütles BNS-ile Ragn-Sellsi ärijuht Agu Remmelg, kelle sõnul Euroopa Liidult 3,5 miljonit ja kohalikelt omavalitsustelt 1,2 miljonit eurot saanud jäätmekeskuse jäätmete ümberlaadimissõlm seisab niisama.

"Selline käitumine pole tarbija huvides, kuna tarbija peaks kõrgendatud kulud oma taskust kinni maksma. Samuti kahjustab sundkorras jäätmete suunamine jäätmekäitlusfirmade huve, mis on oma infrastruktuuri rajamiseks teinud investeeringud abirahasid kasutamata ja nüüd lülitatakse hankedokumentidega lihtsalt konkurentsist välja," ütles Remmelg.

Hanke eeldatav maksumus ilma käibemaksuta on 190 000 eurot ja lepingu kestus kaks aastat. Jäätmekeskus on mullu juulis esmakordselt väljakuulutatud hanget edasi lükanud igal kuul. Praegu on pakkumuste esitamise tähtaeg 16. juuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles