Töömehe surm tõi firmajuhile süüdistuse

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiilis katlamaja puhastamisel sai eluohtliku mürgituse kolm meest. Pilt sündmuskohalt päästetöödelt.
Kiilis katlamaja puhastamisel sai eluohtliku mürgituse kolm meest. Pilt sündmuskohalt päästetöödelt. Foto: Marko Tooming / Harju Elu

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtu ette firmajuhi, kes sai süüdistuse seoses töömehe surmaga lõppenud tööõnnetusega.

Prokuratuur süüdistab 37-aastast Alekseid oma tegevusetusega töötervishoiu ja tööohutusnõuete eiramises, millega põhjustati ettevaatamatusest inimese surm, ütles ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder ERR-i uudisteportaalile.

2011. aasta 14. oktoobril said kolm Aleksei juhitud firma töömeest kemikaalimürgistuse, kui nad puhastasid Kiili katlamajas masuudimahutit. Üks kannatanutest suri mürgistuse tagajärjel nädal aega hiljem haiglas.

Süüdistuse kohaselt jättis Aleksei töölised enne puhastustöödele saatmist nõuetekohaselt juhendamata ning ei andnud neile ohutuid ja sobilikke töö- ning kaitsevahendid ega kujundanud töökohta selliseks, et oleks võimalik vältida tööõnnetusi ja tervisekahjustusi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles