Video: Google tahab kodukaameraid oma kontrolli alla saada

Hendrik Alla
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dropcam turvakaamera salvestus
Dropcam turvakaamera salvestus Foto: Dropcam

Google on ilmutanud huvi idufirma Dropcam ostmise vastu, mis toodab koduseid turvakaameraid.

Arvestades, et mõne aja eest omandas Google nutikaid termostaate ning suitsuandureid tootva firma Nest (3,2 miljardit dollarit) võib uskuda Google’i suurt huvi automatiseeritud kodude vastu, analüüsib Business Insider. Dropcami ostmine peakski toimuma läbi Nesti.

Dropcam toodab lihtsaid wifi-kaameraid, mida igaüks saab ilma erilise koolituseta oma koju, ustele ja akendele paigaldada. Kaamerad on varustatud liikumisanduritega ja annavad omanikule nutitelefoni kaudu teada, kui toimub mingi eelnevalt programmeeritud sündmus, näiteks liiguvad muidu tühjas majas murdvargad. Samuti saab neid kasutada näiteks laste tegevuse valvamiseks. Lisatasu eest pakub firma pilvesalvestusruumi, kus talletatakse viimase nädala videovoog hiljem järele vaatamiseks. Allpool on paar videot, kust saab aimu Dropcami kasutusvõimalustest.

Kaamerad maksavad 150 dollari ringis, ettevõte plaanib agressiivselt laieneda. Tegevjuht Greg Duffy ütles Business Insiderile, et hiljuti sai firma investeeringutena 50 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles