BP naftaleke võib lõpu saada juba juuli keskel

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftareostus ohustab ka Mississippit ja Alabamat
Naftareostus ohustab ka Mississippit ja Alabamat Foto: SCANPIX

The Sunday Times kirjutab, et mitme eksperdi hinnangul võib BP suuta teha lõpu Mehhiko lahe naftalekkele juba juuli keskel, mitte augustis, nagu varem avalikult välja öeldud.

Lekke varajasem sulgemine oleks British Petroleumile suur võit ning päästaks ettevõtte miljonite dollarite väljakäimisest trahvideks, kohtuasjadeks ning päästetöödeks. Praeguseks on ettevõtte väärtus lekke tõttu langenud 100 miljardi dollari võrra.

Ühtlasi aitaks see tõsta USA presidendi Barack Obama reitingut, mis on suutmatusest katastroofi ohjeldada kõvasti langenud.

BP plaan on lekke lähistele kaevata kaks kaevu, mis maa-all lekkega ristuvad ning hiljem lekkekohad tsementi täis lasta. Ühe naftatööstuse spetsialisti hinnangul ei ole see riskideta ettevõtmine, kui õlifirmadel on sellise lahendusega minevikus mitmeid positiivseid kogemusi.

Ettevõtmisest teadlikud inimesed rääkisid Timesile, et esimese kaevu puurimine on oodatust kiiremini edenenud. BP keeldus praegu kommenteerimiast, kuid lubas päästetöödest järgmisel nädalal rääkida. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles