Parts teeb ettekande energiapoliitikast

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts..
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.. Foto: Peeter Langovits.

Täna toimub Tallinnas Eesti Panga, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning USA mõttekoja Global Interdependence Center (GIC) koostöös rahvusvaheline konverents «Emerging Energy Markets», mis keskendub Põhja- ja Baltimaade energiapoliitikale.


Energiakonverentsi peaettekanded peavad majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, rääkides energiapoliitika väljakutsetest Põhja- ja Baltimaades, ning Euroopa Komisjoni esindaja Jean-Claude Schwartz, kes räägib Euroopa muutuvast energiapoliitikast.



Ettekannetele järgnevad kolm diskussioonipaneeli, millest esimene annab ülevaate Põhjamaade energiaturgudest ja infrastruktuurist. Paneeli juhib majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika asekantsler Einari Kisel. Teises paneelis, mida juhib GIC juhatuse liige David R. Kotok, arutlevad turuosalised praegusest muutlikust keskkonnast tulenevate energiariskide ja nende lahendusvõimaluste, samuti alternatiivsete energiaallikate üle.

Pärastlõunases paneelis otsitakse Eesti Panga asepresidendi Andres Suti juhtimisel vastust küsimusele, kuidas mõjutavad kasvavad toormekulud majanduskasvu ja inflatsiooni ning milline võiks olla riigi majanduspoliitika tekkinud olukorras. Paneeldiskussioonidest võtavad osa nii turuosalised kui ka analüütikud ja eksperdid IMFist, USAst, Euroopa Liidu liikmesriikidest ja Põhjamaade Investeerimispangast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles