Rõivas hakkab juhtima e-Eesti nõukogu

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas
Peaminister Taavi Rõivas Foto: Toomas Tatar / Postimees

Vabariigi valitsuse korraldusega moodustatakse e-Eesti nõukogu, mis hakkab juhtima Eesti infoühiskonna arengukava elluviimist.

E-Eesti nõukogu esimeheks nimetati peaminister Taavi Rõivas, aseesimeheks majandus- ja kommunikatsiooniminister Urve Palo. Nõukogu liikmeteks said haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski, väliskaubanduseminister Anne Sulling, Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu president Anneli Heinsoo, ettevõtja Taavet Hinrikus, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Taavi Kotka, Praxise juhatuse esimees Annika Uudelepp ja IT-visionäär Linnar Viik.

Nõukogu ülesanneteks saab Eesti infoühiskonna arengukava elluviimise juhtimine, sealhulgas arengukava täienduste ja muudatuste algatamine ja nende kohta arvamuse andmine, rakendusplaanide eelnõude ja arengukava elluviimise aruannete heakskiitmine, arengukava elluviimise hindamise kavatsuste ja tulemuste kohta arvamuste andmine, riigiasutuste ja sektorite vahelise koostöö suunamine. Samuti seisukohtade kujundamine Eestis ja mujal Euroopas ja maailmas infoühiskonna arengut puudutavates olulistes küsimustes, sealhulgas Eesti seisukohtadeks Euroopa Liidus ja teistes rahvusvahelistes organisatsioonides.

Lisaks hakkab nõukogu tegelema infoühiskonna arengut mõjutavate poliitikadokumentide koostamiseks ettepanekute tegemise, vastavate eelnõude läbivaatamine ja nende kohta arvamuse andmise ning IKT-poliitika valdkonna Euroopa Liidu tõukefondide meetmete valdkondliku komisjoni ülesannete täitmisega.

Oma ülesannete täitmiseks on e-Eesti nõukogul õigus moodustada eksperdikomisjone või töörühmi ning algatada analüüside koostamist ja esitada järelepärimisi; samuti saada riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutustelt oma tööks vajalikke dokumente ja andmeid.

e-Eesti nõukogu töö korraldamise ja tegevuse finantseerimise tagab Riigikantselei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles