Vene saadik Lätis: Euroopa katsed meile sanktsioone rakendada on alati läbi kukkunud

Urho Meister
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene saadik Lätis Aleksandr Vešnjakov.
Vene saadik Lätis Aleksandr Vešnjakov. Foto: LETA.LV

Nagu teatas eile Jurmalas toimuval «Balti foorumil» Venemaa suursaadik Lätis Aleksandr Vešnjakov, on Euroopa katsed Venemaa suhtes piiranguid kehtestada alati lõppenud läbikukkumisega.

«Need raputused, mida Ukraina täna kogeb, on selle maa ajalooline pärand. Meile väidetakse kogu aeg, et Venemaa ei peaks partnerlusprogrammi kartma. Me ei karda – me toetame kaubandus- ja majandussuhteid endise Nõukogude Liidu maade ja Euroopa Liidu vahel, sest me oleme huvitatud koostööst,» vahendab Dienas Bizness saadiku sõnu.

Vešnjakov väitis, et Venemaa üritab siiralt Euroopa Liiduga koostööd teha ning selles polevat vähimatki kahtlust.

«Samuti on võimalik kvaliteetne lähenemine Euroopa Liidu ja Euraasia Liidu vahel. President Vladimir Putin tegi jaanuari alguses Brüsselis ettepaneku luua aastaks 2020 vabakaubandustsoon Euroopa Liidu ja Euraasia Liidu vahel,» selgitas saadik ning lisas, et selline kokkulepe võiks vabastada Euroopa Liidu ja Euraasia Liidu vahele jäävad riigid valiku tegemise raskustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles