Indrek Neivelt: äratus, hakkame tegutsema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Neivelt
Indrek Neivelt Foto: SCANPIX

Tallinnas peetud majanduskonverentsil esinenud Bank Sankt-Peterburgi Nõukogu esimees Indrek Neivelt tõdes, et Eesti majanduspotentsiaali pärsib kõige rohkem transpordi vähene areng.

«Kui me vaatame inimeste liikumise võimalust, siis on asi ikka väga kurb,» nentis Neivelt, vaatas kella ning ütles saalile: «Praegu on konverents kestnud kaks ja pool tundi. Varsti saab peaaegu sama ajaga sõita Peterburist Helsingisse.»

Neivelt lisas, et kui kunagi sõideti hobuvankriga Tallinnast Peterburi kolme päevaga, siis praegusel momendil võtab veoautodel teekond sama kaua aega. «Potentsiaali on palju, aga piiriületus võtab väga kaua aega.»

Neivelti sõnul on kunagi Eestis käinud venelastel väga head kogemused ning paljud tulevad uuesti meile külla. Noorem põlvkond aga Eestisse ei tule, kuna siia on raske ja aeganõudev jõuda.

Neivelt lõpetas ettekande tõdemusega, et valdkond arenemiseks on transport ja noomis tegudele: «Äratus, hakkame tegutsema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles