Kuidas töötada 80 tundi nädalas ilma läbi põlemata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikad tööpäevad võivad kergesti inimese ära kurnata.
Pikad tööpäevad võivad kergesti inimese ära kurnata. Foto: SCANPIX.

Business Insider annab nõu, kuidas töötada 80-100 tundi nädalas ilma läbi põlemata.

1. Pane kohtumised oma lähedastega kalendrisse kirja. Kui sa seda ei tee, siis võib kiiresti juhtuda, et töised kohustused täidavad su päevad hommikust õhtuni. Ei tasu loota, et su lähedased jäävad su järele lõputult ootama.

2. Ära unusta trenni. Kui teha pikad tööpäevad ja süüa ebatervislikult, sest on kiire, siis võivad sellele varsti tervisele kurvad tagajärjed olla.

3. Lae puhkuse ajal patareisid. Ära tunne ennast süüdi, kui sa töölt puhkust palud. Puhkuse ajal võimalusel reisil kuhugi, kus ümbrus erineb sellest, mida sa igapäev näed.

4. Ära muutu kohvist sõltuvaks.

5. Ära jäta oma voodielu unarusse. Ära ole lihtsalt suhtes, sest sa tahad aegajalt kellegi kaisus olla. See ei ole tema suhtes aus. Leia keegi, kellega sa tõesti tahad oma vähest vaba aega ühiselt veeta.

6. Suhtle oma meeskonna ja ülemusega.  See on väga halb, kui tuleb välja, et miski, mille kallal sa oled nädal aega järjest vaeva näinud, ei olegi see, mida su meeskond või ülemus sinult ootab. Sul ei ole tegelikult aega, mida raisata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles