Nii tuleks vastata töövestlustel kõige sagedamini esitatavale küsimusele

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövestlus.
Töövestlus. Foto: Panther Media/Scanpix

Kui sinult küsitakse töövestlusel, et kas sa saaksid endast veidi rääkida, võib olla suur kiusatus asuda ümber jutustama oma CV-d. Seda aga ei tohiks teha, kirjutab ettevõtja Ketaki Desai LinkedIni sissekandes.

Desai tegi seda kord oma õppejõuga näidisintervjuul ning sai vastuseks, et «sinu kraadid ja saavutused ei defineeri sind. Kui ma oleksin tahtnud vaid nendest teada, siis oleksin lihtsalt sinu CV-d lugenud,» vahendab Business Insider.

Värbaja ülesanne on leida töötaja, kelle väärtused klapivad organisatsiooni ja meeskonna omadega. Kui kandidaat julgeb astuda välja mugavustsoonist korrata cv-s esitatud informatsiooni, siis näitab see nii innovaatilist mõtlemist kui ka entusiasmi, lisaks jääb sellega meelde, selgitas Desai.

Seega soovitab ta alati anda sellele levinud küsimusele «Räägi endast» aus ja kirglik vastus. Värbaja intervjueerib sadu inimesi ja just huvitavad vastused jäävad meelde.

Nii et selle asemel, et rääkida, kus sa koolis käisid, mis eriala õppisid ning kus töötasid, räägi parem, kus sa üles kasvasid, mida sulle väljaspool tööaega teha meeldib, oma lemmikraamatutest või sellest, kuidas oled koolis õpitut oma elus kasutanud.

Kui sa ei ole päris kindel, kas see kirjeldus toimib, siis soovitab ta järgmisel peol ennast prooviks võõrale inimesele tutvustada. Rääkida talle, millised on sinu väärtused, kes sa oled ja mis sind inspireerib. Mine selle inimese juurde tagasi mitu tundi hiljem ja kui ta mäletab sind ning vähemalt osa sinu räägitust, siis on see olnud õnnestunud kirjeldus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles