Tööstustoodangu hinda mõjutas aprillis enim elektroonika tootmine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööstustoodangu hinda mõjutas aprillis enim elektroonika tootmine.
Tööstustoodangu hinda mõjutas aprillis enim elektroonika tootmine. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi kasv oli 2014. aasta aprillis võrreldes märtsiga 0,1 protsenti ja võrreldes 2013. aasta aprilliga vähenes 2,3 protsenti.

Tootjahinnaindeksit mõjutas aprillis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus elektroonikaseadmete tootmises, samuti hindade langus toiduainete, kemikaalide ja keemiatoodete tootmises, teatas statistikaamet.

2013. aasta aprilliga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning elektroonikaseadmete tootmises, samuti hinnatõus mööbli ja puittoodete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi 2014. aasta aprillis võrreldes märtsiga ei muutunud ja võrreldes 2013. aasta aprilliga  vähenes 2,2 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langesid aprillis keskmisest enam põllumajandussaaduste, turba- ja keemiatoodete hinnad, samas tõusid mootorsõidukite, tekstiiltoodete ja naftasaaduste hinnad.

Impordihinnaindeks vähenes 2014. aasta aprillis võrreldes märtsiga 0,2 protsenti ja võrreldes 2013. aasta aprilliga 2,5 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langesid aprillis keskmisest enam rõivaste, põllumajandussaaduste ja alkohoolsete jookide hinnad, samas tõusid keskmisest enam nahktoodete, jalatsite, puit- ja tekstiiltoodete hinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles