Youtube kavatseb osta populaarse mänguvideokeskkonna

Hendrik Alla
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängude voogedastamise keskkond Twich.tv
Mängude voogedastamise keskkond Twich.tv Foto: Kuvatõmmis

Youtube on valmis välja käima miljard dollarit, et omandada keskkond Twitch.tv, vahendab Business Insider.

Twitch on videoteenus, mille kaudu Xboxi või Playstation 4 kasutajad saavad oma mänge reaalajas internetti edastada ja teised inimesed neid mängimise ajal või hiljem vaadata. Märtsi alguses kogunes Twitchi keskkonda 1,1 miljonit inimest 390-tunnisele Pokemonimängu maratonile.

Toutube on kasutajate arvult Twitchtsist mõõtmatult suurem, kuid selle voogedastusteenused pole põrmugi nii populaarsed kui väiksemal konkurendil. Seda peetakse ostuplaani põhjuseks. Twitchil on 45 miljonit registreeritud kasutajat, kolmeaastane idufirma on kogunud investeeringutega 35 miljonit kasutajat.

Ostutehingut võivad takistada USA konkurentsiseadused. Kui see siiski teoks saab, on tegu Youtube’i ajaloo suurima ostuga ning annaks sellele (ühtlasi ka Google’ile) ligipääsu ühele väga kõrge külastatavusega portaalile. Iga kuu kulutavad inimesed Twitchis mängimist vaadates kokku miljoneid tunde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles