Raha kaasanud Silicon Valley idufirmade väärtus kasvas esimeses kvartalis keskmiselt 85 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silicon Valley sünnikoht
Silicon Valley sünnikoht Foto: AP / Scanpix

Käesoleva aasta esimesed kolm kuud olid Silicon Valley idufirmadele väga edukad - riskikapitali kaasanud ettevõtete väärtus kasvas keskmiselt 85 protsenti, vahendab Wall Street Journal advokaadibüroo Fenwick & West LLP uuringut.

Ettevõtete väärtus langes kaheksal protsendil raha kaasamistest, kasvas 76% raha tõstmiste puhul, ülejäänute puhul jäi väärtus samaks. Vahe ettevõtte väärtust suurendanud rahastusvoorude ja ettevõtte väärtust vähendanud rahastusvoorude vahel oli viimase seitsme aasta suurim.

Fenwick & Westi uuringu järgi oli Silicon Valley idufirmade keskmiseks väärtuse kasvuks peale esimeses kvartalis toimunud rahastusvooru 85 protsenti, eelmise aasta viimases kvartalis oli selleks 57 protsenti, kvartal enne seda 27 protsenti. Tegu on suurima kasvuga alates aastast 2004, mil advokaadibüroo hakkas vastavat statistikat koguma.

Interneti ja digitaalmeedia ning tarkvara ettevõtete mediaanväärtus kasvas keskmiselt 78 ja 72 protsenti.

Kokku uuris Fenwick & West 156 Silicon Valley ettevõtte esimeses kvartalis toimunud rahastusvoorusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles