Riik vahetas võidusamba valgustuse parandaja välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusammas
Vabadussõja võidusammas Foto: Mihkel Maripuu

2. juunil Vabadussõja võidusamba valgustuslahenduse riigihanke võitnud Alter Electric OÜ ja AS Merko Ehitus ühispakkumine kõrvaldati esimese firma maksuvõla tõttu.Uueks hankevõitjaks tunnistati AS KH Energia-Konsulti pakkumine, mis esialgu oli teiseks jäänud.

KH Energia-Konsulti pakkumine oli eelmise võitja omast 0,4 miljoni krooni võrra kallim, teatas kaitseministeerium.

Firma on lubanud tööd valmis teha 120 päevaga alates lepingu sõlmimisest. Kaitseministeerium ja KH Energia-Konsult sõlmivad lepingu lähinädalatel. Selles sisalduvad monumendi valgustus-, ventilatsiooni-, elektri-, ja automaatikasüsteemide projekteerimine, uute seadmete tarnimine, paigaldus ja seadistus.

Tööde hind on 10,6 miljonit krooni. Sellest 3,7 miljonit makstakse monumendi ehitanud Tšehhi firmalt Sans Souci kinnipeetud garantiirahadest. Ülejäänud summa osas esitab ministeerium tšehhidele nõude, milles taotleb kulude hüvitamist.

Alter Electric OÜ-l esines hankemenetluse ajal korduvalt maksuvõlg, juuni alguses näiteks ligi 800 000 krooni. Vastavalt riigihankeseadusele ei kvalifitseeru pakkuja maksuvõla esinemisel riigihankele.

Möödunud aasta sügisel andsid Tallinna Tehnikaülikooli teadlased kaitseministeeriumile eksperthinnangu, mille kohaselt tegi Sans Souci valgustus- ja automaatikaosa tööd ebakvaliteetselt ning nõuetele mittevastavalt.

Sellega seoses otsustas ministeerium jaanuaris uuendada kogu samba sisevalgustust. Väljakuulutatud riigihanke vastu tundis huvi seitse Eesti firmat, neist neli kvalifitseeriti, lõplikke pakkumisi laekus kolm, neist kaks tunnistati nõuetele vastavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles