Uuring: sport on aidanud maffial pesta 140 miljardit dollarit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheks enim kuritegevusega seotud spordiala on tennis.
Üheks enim kuritegevusega seotud spordiala on tennis. Foto: GLYN KIRK/AFP

Järjest laienevad eri spordialadega seotud mängud ja kihlveod on võimaldanud organiseeritud kuritegevusel raha pesta umbes 140 miljardit dollarit, ütles Kataris spordi turvalisusega tegeleva firma ICSS esindaja Chris Eaton.

Sprodialadest on sellega enam seotud jalgpall, kriket, tennis, korvpall, mootorisport ja sulgpall, kirjutab uudisteagentuur TT.

Maailma spordi mänguturu kiire areng on suurendanud riski, et sinna tungib organiseeritud kuritegevus või et seda kasutatakse rahapesuks.

80 protsenti kõigist spordiga seatud mängudest toimub ebaseaduslikul turul ja 53 protsenti ebaseaduslikest kihlvedudest sõlmitakse Aasias. Suurbritannias ja Maltal on vastavalt 114 ja 86 firmat saanud mängulitsentsi.

"Kui me midagi ette ei võta, on sport varsti läbinisti korrumpeerunud," ütles ICSSi juhatuse esimees Mohammed Hanzab, kes koostas uuringu koos Prantsuse Sorbonne'i ülikooliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles