Pikslisõda: iPhone 6 saab suurema ja superterava ekraani

Hendrik Alla
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi pealtnäha võib kõik turvaline olla, leidub ka populaarsetele äppidele piisavalt järeletehtud koopiaid.
Kuigi pealtnäha võib kõik turvaline olla, leidub ka populaarsetele äppidele piisavalt järeletehtud koopiaid. Foto: KAREN BLEIER/AFP

Uue õunatelefoni ekraan saab olema 4,7 tolli ja sellel on 1704x960 pikslit.

See tähendab, et igale tollile mahutatakse 416 pikslit, raporteerib Business Insider portaali 9to5Mac kaudu. Praegusel iPhone’i ekraaniteravus on vaid 326 pikslit tolli kohta. Mida rohkem piksleid mõõtühiku kohta, seda teravam pilt. 5,5 tollise ekraaniga iPhone 6 teravus on vaid 356 pikslit tollile, kuid ikkagi teravam praegusest ekraanist.

Tippklassi Androidi telefonid uhkeldavad juba mõnda aega superresolutsioonidega. LG G3 ekraan mahutab 2560x1440 pikslit, mis on ka praegune tippsaavutus telefonide seas. Paljudel tippklassi Androididel on 1080p FullHD ekraan, samal ajal, kui Apple on mitme põlvkonna puhul piirdunud 1136x640 ekraanidega. Paljud kriitikud nendivad, et sealtmaalt edasi on pikslisõda suuresti mõttetu, sest üle 1080p resolutsiooni inimsilm enam vahet ei märka. Samas neelavad suuremad ja teravmad ekraanid protsessorivõimsust ja akuaega.

Apple iPhone 6 esitlust oodatakse tänavu septembris, kuid mõned allikad usuvad, et 5,5 tollist iPhone’i meie silmad sel aastal veel ei näe.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles