Tallinki kahjum esimeses kvartalis kasvas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki alus Tallinna lahel.
Tallinki alus Tallinna lahel. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Tallink Grupi auditeerimata puhaskahjum 2014. majandusaasta esimeses kvartalis oli 23,4 miljonit eurot ehk 0,03 eurot aktsia kohta, eelmise majandusaasta samal perioodil oli kahjum 17,5 miljonit eurot ehk 0,03 eurot aktsia kohta.

Kontserni konsolideeritud müügitulu esimeses kvartalis oli 188,2 miljonit eurot, mis on 1,2 protsenti ehk 2,4 miljonit eurot väiksem kui eelmise majandusaasta esimeses kvartalis, teatas ettevõte.

Keskmine piletitulu reisija kohta vähenes eelmise aasta esimese kvartaliga võrreldes 4,4 protsendi võrra, mõjuteguriteks olid Silja Serenade’i liinilt eemal olek ning lihavõttepühade langemine teise kvartalisse.

2014. majandusaasta esimese kvartali brutokasum oli 11,8 miljonit eurot ning EBITDA 4,5 miljonit eurot vastavalt 4,5 miljonit eurot ja 2,6 miljonit eurot vähem kui eelmise majandusaasta samal perioodil.

Võrreldes eelmise majandusaasta esimese kvartaliga oli hoolduspäevi, kui laevad liinidel ei opereerinud, 31 protsenti rohkem.

Kontserni kogulikviidsus ulatus neljanda kvartali lõpus 64,1 miljoni euroni, mis hõlmab 62,6 miljonit eurot raha ja 1,5 miljonit eurot kasutamata krediidilimiite.

Tallink Grupp ja tema tütarettevõtted  vedasid 2014 majandusaasta esimeses kvartaliskokku 1,9 miljonit reisijat, mida on 0,5 protsenti rohkem kui sama perioodi jooksul eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles