Eesti Gaasi juht: aktsiisitõus vähendab gaasitarbimist veelgi

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Kullerkupp.
Tiit Kullerkupp. Foto: Urmas Luik

Täna Muugal toimunud transiidikonverentsi viimases diskussioonipaneelis ütles Eesti Gaasi juhatuse esimees Tiit Kullerkupp, et gaasitarbimine väheneb jätkuvalt ning kavandatavad seadusemuudatused annavad sellele veel uue tõuke.

«Maagaasi aktsiisi kasv, 20 protsenti igal järgneval kolmel aastal, annab vähenevale gaasitarbimisele veel uue tõuke,» leidis Kullerkupp.

Praegust olukorda kirjeldas Kullerkupp väljendiga «ei ole väga hea, ei ole ka väga halb» ning leidis, et kui tahta riske maandada, siis seda saab teha eelkõige läbi inimeste vaheliste suhete.

Mis puudutab LNG terminali investeerimisse, siis märkis Kullerkupp, et selleks on Eesti Gaas liialt väike, kuid «müts maha nende ees, kes seda teevad».

Samuti viimases paneelis sõna võtnud kaitsepolitseiameti peadirektori asetäitja Eerik Heldna rõhutas, et kunagi ei tohi oma ärisid Venemaaga siduda sel määral, et sealse turu ära kukkumine «surma» tähendaks.

Viimasest paneelist võtsid veel osa riigikogu liikmed Igar Gräzin ja Aivar Riisau ning välisministeeriumi strateegilise kauba komisjoni liige esimehe ülesandeis Riho Kruuv.

Päeva modereerinud Raivo Vare, kes äsja valiti ka Eesti Raudtee nõukogu esimeheks, leidis oma kokkuvõttes, et Eestil tuleb õppida impeeriumi kõrval elama ning leidis, et kõige keerulisemas olukorras on vast raudtee, mille rahastamise mudel ei ole töövõimeline ning seda on vaja reformida.

Täna kogunesid Muugal kogunesidd Eesti tipp-poliitkud, majandusteadlased, analüütikud, julgeolekueksperdid ja ettevõtjad, kes arutasid transiidisektori murekohti muutunud julgeolekusituatsioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles