7 peamist põhjust miks telefon saab veekahjustuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uute telefonide omanikud jätku meelde, et niiskuskahjustus lõpetab aparaadi garantii.
Uute telefonide omanikud jätku meelde, et niiskuskahjustus lõpetab aparaadi garantii. Foto: Urmas Luik

Aprillis Turu-uuringute poolt läbiviidud mobiiltelefoni kasutamise uuring selgitas välja peamised telefoni rikkumise põhjused. Kõige sagedamini saab seade kriimustatud taskus (45%). Kukkumise tagajärjel on telefon läinud katki 28%-l vastanutest ning kolmanda telefoni riknemise põhjusena toodi välja vee- ja niiskuskahjustus, vahendab Samsung.

Tuginedes klientidelt saadud tagasisidele toob Samsung välja telefoni veekahjustuse peamised põhjused:

1. Sportimine – paljud kannavad kaasas telefoni sportides. Higistamise käigus võib aga seade niiskust saada ning sellest tulenevalt ka niiskuskahjustuse
2. Vihmasadu – Vihm on rikkunud taskus nii mõnegi telefoni
3. Vedelik läheb ümber – sageli juhtub, et telefon jääb ette ümber läinud vee-, tee-, mahla-, või kohvitassile.
4. WC pott – ei ole harvad ka juhused, kus telefon kukub taskust WC-potti
5. Vette kukkumine – ikka juhtub, et kukutakse kõige ootamatul hetkel vette ning telefoni ei ole jõutud enne ära panna. Kõige sagedamini juhtub see matkates või kalastades.
6. Beebid – on olnud juhtumeid, kus imik on saanud telefoni oma valdusesse ning seda lutsutanud. Kui aga pisikese beebi tatt koguneb näiteks laadimise pesadesse, siis see tekitab korraliku oksüdeerumise ning rikub telefoni.
7. Lemmikloomad – koduloomad, peamiselt koerad tekitavad ka pahandust, kuid siis on muud telefoni kahjustused oluliselt üle niiskuskahjustustest.

Telefoni kaitsmiseks veekahjustuse eest soovitab Samsung selle panna spetsiaalsesse niiskuskindlasse kotti või soetada endale telefon, millel on tolmu- ja veekindluse standard vähemalt IP 67.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles