Maanteeamet ennustab ühistranspordi hinnatõusu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buss Kivilinna peatuses.
Buss Kivilinna peatuses. Foto: Margus Ansu / Postimees

Maanteeameti kinnitusel on riigi toetuste lagi ühistranspordile saavutatud ning edaspidi püütakse parandada piletitulu näitajaid, mis tähendab nii suuremat kontrolli kui ka hinnatõusu, vahendab ERR uudisteportaal.

«Riigi toetused ühistranspordile on aasta-aastalt kasvanud, samas piletitulu suurenenud pole. Kuna dotatsioonid lõputult kasvada ei saa, pannakse edaspidi suuremat rõhku piletitulu kättesaamisele. See tähendab nii suuremat kontrolli kui kõrgemat piletihinda,» rääkis maanteeameti peadirektori asetäitja Lauri Lugna tänasel transpordikonverentsil Tallinnas Kumu kunstimuuseumis.

«Täna on poliitika kujundaja majandusministeeriumi näol meile andnud mõista, et suures pildis dotatsiooniraha juurde pigem ei tule. Üldise hinnatõusu on katnud riik. Jõudumööda tuletame meelde maavalitsustele, et piletihindasid tuleb tõsta, sest päeva lõpuks ei ole Eestis maakondlik ühistransport tasuta,» ütles Lugna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles