VKG majanduslangusest: meid mõjutab pigem naftahinna kõikumine

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Keemia Grupi (VKG) juhatuse esimees Priit Rohumaa.
Viru Keemia Grupi (VKG) juhatuse esimees Priit Rohumaa. Foto: Liis Treimann

Viru Keemia Grupi (VKG) juhatuse esimehe Priit Rohumaa sõnul on nad suures osas ekspordile suunatud ettevõte ning otseselt mõjutab nende tegevust pigem naftahinna kõikumine, kui Eesti majanduse tõusud ja mõõnad.

«Samas, kui riigi olukord oluliselt raskemaks läheb pole välistatud, et riigisektor küsib puudu olevaid ressurse just eraettevõtte käest  keskkonnamaksude näol,»kommenteeris Rohumaa Postimehele.

«Situatsioonis, kus juba praegu käib Eestis mitu põlevkivisektori jätkusuutlikkust puudutavat arutelu, , võivad sellised järsud muudatused olla otsustava tähtsusega,» lisas ta.

Samuti pole Rohumaa sõnul välistatud, et riigi käekäigust VKGst suuremal määral sõltuv Eesti Energia tõstab VKGle müüdava põlevkivihinna, mis on samuti väga mõjuv instrument riigile tulu suurendamiseks.

«Vaadates meie viimase 7 aasta kogemust põlevkivi sisseostuga, pole selline stsenaarium üldse välistatud. Seega, jälgime Eesti majanduslikku olukorda hoolega ja ikka veel loodame sektoristabiilsuse taastamisele,» nentis Rohumaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles