USA päritolu võrguseadmed nuhivad kasutaja järel

Hendrik Alla
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetiruuter. Pilt on illustratiivne.
Internetiruuter. Pilt on illustratiivne. Foto: Valgamaalane

USA valitsusasutused on juba aastaid valjuhäälselt hoiatanud, et Hiina päritolu ruuterid ja muud internetiseadmed pole turvalised. Kommunistliku valitsuse all olevad firmad nagu Huawei ja ZTE ehitavat sinna sisse tagauksi, mille kaudu punaluurajad saavad kasutajate andmetes nuhkida.

Nüüd selgitab Guardian, et USA ise pole ka patust puhas. 2010. aasta raporti kohaselt varustab NSA USAst eksporditud ruuterid, serverid ja muud võrguseadmed pealtkuulamisvahenditega. Pakend avatakse, lisatakse sinna oma riistvara ja monteeritakse uuesti kokku, taastatakse tootja kleebised, nii te keegi midagi aru ei saa. Hiljem on võimalik need aktiveerida ja ning heausksete kasutajate sidet jälgida.

See omakorda ei tähenda tingimata, et Hiina RV sellise praktikaga ei tegeleks. Lihtsalt ameeriklased on süüdi just selles, mida nad teistele ette heidavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles