Vaata, kui suure osa aastast töötad maksude maksmiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksud. Pilt on illustreeriv.
Maksud. Pilt on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

New Direction avaldas Euroopa Liidu liikmesriike hõlmava uuringu, kus on välja arvutatud teoreetiline aeg, kui kaua peavad erinevate riikide töötajad aasta algusest töötama, enne kui saavad kõik teenitud raha endale jätta ehk riigimaksud tasutud.

Keskmise Euroopa Liidu töötaja jaoks tõusis reaalne maksukoormus sel aastal mulluselt 45,06 protsendilt 45,27 protsendini. Alates 2010. aastast on see näitaja tõusnud 1,28 protsendipunkti, seda peamiselt seetõttu, et viimase viie aasta jooksul on käibemaksu tõstetud üheksateistkümnes 28 Euroopa Liidu liikmesriigist.

Neljandat aastat järjest on Belgia riigiks, mis maksustab tööjõudu Euroopa Liidus kõige kõrgemalt. Brüsseli tööandja peab kulutama 2,31 eurot, et töötaja taskusse jõuaks üks euro.

Järgnevalt on toodud erinevate liikmesriikide nn maksuvabastuskuupäevad ehk kuupäevad, peale mida võiks juhul, kui töötaja on aasta algusest maksnud kogu oma tulu maksudeks, jätta kogu tulu edaspidi enda tasku.

Küpros: 21. märts
Iirimaa: 28. aprill
Malta: 28. aprill
Suurbritannia: 12. mai
Bulgaaria: 18. mai
Luxembourg: 30 mai
Portugal: 6. juuni
Taani: 7. juuni
Sloveenia: 8. juuni
Eesti: 10. juuni
Hispaania: 12. juuni
Horvaatia: 13. juuni
Poola: 14. juuni
Leedu: 18. juuni
Tšehhi: 19. juuni
Soome: 20. juuni
Slovakkia: 20. juuni
Läti: 20. juuni
Holland: 21. juuni
Rootsi: 23. juuni
Itaalia: 30. juuni
Rumeenia: 1. juuli
Saksamaa: 11. juuli
Kreeka: 14. juuli
Ungari: 16. juuli
Austria: 25. juuli
Prantsusmaa: 28. juuli
Belgia: 6. august

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles