Citycon loodab aktsiaemissiooniga hankida 400 miljonit eurot lisakapitali

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiine Kaubanduskeskus.
Kristiine Kaubanduskeskus. Foto: Toomas Huik

Citycon korraldab ligikaudu 200 miljoni euro suuruse suunatud aktsiaemissiooni Canada Pension Plan Investment Boardi täisomanduses oleva tütarettevõtja CPP Investment Board European Holdins S.àr.l jaoks, pakkudes 15 protsenti Cityconi aktsiatest ja hääleõigusest.

Suunatud emissiooni järel pakub Citycon oma aktsionäridele umbes 200 miljoni euro suurust märkimisõiguste emissiooni.

Citycon Oyj, Põhjamaade ja Balti riikide suurimaid ostukeskuste omanikke ja arendajaid, hangib umbes 400 miljoni euro eest uut kapitali, millest ligikaudu 200 miljonit eurot saadakse suunatud aktsiaemissioonist Canada Pension Plan Investment Boardi (CPPIB) täisomanduses olevale tütarettevõtjale CPP Investment Board European Holdins S.àr.l (CPPIBEH), mis on Canada Pension Plani vahendeid investeeriv investeeringute haldur.

Suunatud aktsiaemissiooni järel saab CPPIBEHst Cityconi oluline strateegiline investor, kelle omanduses on 15 protsenti Cityconi aktsiatest ja hääleõigustest. Tehingu sooritatakse tingimusel, et selle kiidab heaks Cityconi aktsionäride erakorraline koosolek, mis toimub 2014. aasta juunis.

Suunatud aktsiaemissiooni järel pakutakse Cityconi aktsionäridele umbes 200 miljoni euro suurust märkimisõiguste emissiooni. Mõlema aktsiaemissiooni märkimishind on sama: 2,65 eurot aktsia kohta, ligikaudu 2,2 protsenti vähem kui Cityconi aktsia sulgemishind 12. mail 2014 ja umbes 1,7 protsenti rohkem kui dividendidega korrigeeritud, mahuga kaalutud keskmine kauplemishind NASDAQ OMX Helsinki börsil viimase kolme kuu jooksul.

Gazit-Globe ja CPPIBEH koos Ilmarinen Mutual Pension Insurance Companyga on leppinud kokku, et märgivad õiguste emissionist teatud tingimustel oma osalusele vastava koguse. Lisaks tagavad Gazit-Globe ja CPPIBEH teatud tingimustel märkimisõiguste emissiooni täies ulatuses

Suunatud aktsiaemissioonist ja märkimisõiguste emissioonist saadavat tulu kasutab Citicyon ettevõtte võlakoorma vähendamiseks ligi 300 miljoni euroses mahus. Seeläbi väheneb ettevõtte bilansi finantsvõimenduse osakaal ning kontsern saab suurema vabaduse kapitali ümbersuunamiseks laienemisprojektideks.

Laienemine on sihitud Põhja- ja Baltimaade tiheasustusega piirkondades olevatesse arendus- ja ümberarendusprojektidesse, mis põhinevad supermarketist ankurrentnikuga kaubanduskeskuse kontseptsioonile. Tehingu osana asuvad Cityconi juhatuse kahe praeguse liikme asemele kas CPPIBEHi nimetatud uut liiget.

See on teine tehing CPPIB ja Cityconi vahel, mis ühendasid esmakordselt jõud 2012. aasta detsembris, et omandada Kista Galleria, üks Stockholmi piirkonna suurimaid ja edukaimaid ostukeskusi. Tolle tehinguga seotud kinnisvara hind oli umbes 530 miljonit eurot.

Citycon Oyj on suurimaid toidukauplustele orienteeritud linnaliste ostukeskuste omanikke ja haldajaid Põhjamaades ja Balti riikides, mille hallata on umbes 3,3 miljardi euro väärtuses vara ning mille turukapitalisatsioon on suurem kui 1 miljard eurot. Tallinnas haldab Citycon Kristiine, Rocca al Mare ja Magistrali keskust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles