10 000 Londoni taksojuhti korraldavad nutirakenduse Uber vastu protestimiitingu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi nutirakendus
Uberi nutirakendus Foto: SCANPIX

10 000 Londoni taksojuhti plaanivad juuni alguses korraldada mobiilirakenduse Uber vastu protestimiitingu, kirjutab Bloomberg.

Uber on nutirakendus, mis aitab autojuhtidel leida reisijaid ning neilt sõidu eest raha küsida. Uberi loonud ettevõte reklaamib rakendust kui viisi hakata ettevõtjaks ning kuvab edukamaid teenusepakkujaid ka oma veebikeskkonnas.

Londoni taksojuhtide ametiühingu juhi Steve McNamara sõnul ei pea nutirakenduse Uber abil inimesi sõidutavad kasutajad järgima neid reegleid ja seadusi, mida ametlikult arvel olevad Londoni taksojuhid, mistõttu annab see neile kohalikul reisijateveo turul ebaausa eelise.

«Kui te soovite tulla Londonisse oma ärimudeliga, siis tuleb opereerida ka kohalike seaduste ja reeglite piirides. See puudutab vana head briti aumehelikkust,» ütles McNamara.

San Franciscos loodud Uber väidab, et ettevõttel on Londonis vajalik litsents olemas ning ettevõte järgib kõiki Londoni transpordiameti regulatsioone. Amet kinnitas eelmisel nädalal, et neil puudub alus arvata, et Uber ei kvalifitseeru erasõitude transpordi litsentsile.

Erinevate riikide võimud on uuele ärimudelile reageerinud üsna valuliselt - näiteks Brüsselis võib hiljutise kohtuotsuse järgi saada nutirakenduse kasutamisel teenust pakkudes 10 000 euroni küündiva trahvi, Berliinis on rakenduse täielik tõkestamine veel kohtusüsteemis arutlusel. Pariisis protestiti Uberi vastu veebruaris ummikute tekitamisega, kuna Prantsusmaa pealinnas taksoteenuse pakkumiseks tuleb maksta 200 000 eurot litsentsi eest, mida Uberi kasutajad seni aga tasuma ei ole pidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles