Jutud käivad hiigeltehingust: Apple ostab Beats Audio

Hendrik Alla
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beats Studio kõrvaklapid.
Beats Studio kõrvaklapid. Foto: Beats Audio

Inimesed, kes peaksid teadma, mis tegelikult toimub, levitavad jutte, et õunafirma teeb oma kõigi aegade suurima tehingu. 

Kui info tõele vastab, omandab Apple 3,2 miljardi dollari eest Beats Electronics LLC, kirjutab Bloomberg. Räppari Dr. Dre ja muusikaärimehe Jimmy Iovine’i kahasse asutatud firma torkab tänavapildis silma puna-must-valgete bassiste kõrvaklappidega, aga selle aasta alguses rajati ka oma muusikatriimimisteenus. 10 dollari eest kuus saavad kasutajad telefonidesse, tahvlitesse ja arvutitesse muusikat voogedastada.

Voogedastus, mitte kõrvaklapid ongi Apple sisseostu põhjus, räägivad asjatundjad. Apple jagas digitaalse muusikaäri võlud ära iPodi ja iTunesiga. Aga see ärimudel nõuab muusikapalade allalaadimist ja kliendi seadmes säilitamist. Spotify, Youtube’i ja teiste selliste teenuste edu näitab, kus peitub meelelahutusäri tulevik. Steve Jobs seda muide ei uskunud, sest tema meelest ei soovi inimesed oma muusikat mitte rentida, vaid tahavad seda omada.

Kui tehing teoks saab, siis on see Apple’i kõigi aegade kõige kopsakam sisseost. Samas saab iPhone’i tootja seda endale lubada, sest piltlikult öeldes on neil üle 150 miljardi dollari vaba raha tagataskus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles