Eestist on saanud suurim puitmajade eksportöör Euroopa Liidus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASi Rakvere Metsamajand juhataja Andres Alamets (vasakul) ja liinioperaator Vello Pukki jälgivad puidutöötlemiskeskuse Hundigger K-2 tööd, mille toodangust valmistatakse puitmaju Prantsusmaa, Hispaania, Saksamaa, Taani jt euroliidu riikide turgudele.
ASi Rakvere Metsamajand juhataja Andres Alamets (vasakul) ja liinioperaator Vello Pukki jälgivad puidutöötlemiskeskuse Hundigger K-2 tööd, mille toodangust valmistatakse puitmaju Prantsusmaa, Hispaania, Saksamaa, Taani jt euroliidu riikide turgudele. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Absoluutnumbrite alusel on Eesti suurim puitmajade eksportija Euroopas. Puitmajade ekspordimaht kasvas 7,9% ehk 187,5 miljonilt eurolt 2012. aastal 202,4 miljoni euroni 2013. aastal, teatas Eesti puitmajaliit.

Ehkki eestlased on puitmajade ekspordis kõige võimekamad, ollakse üldise müügitulu arvestuses kaheksandad. Tabeli eesotsas trooniv Saksamaa toodab aastas ligi 1,7 miljardi euro eest puitmaju, mis on Eesti tootmismahtudest ligi 8 korda enam, kuid 90% sellest jääb Saksamaale. Eesti puitmajade ekspordistatisika näitab, et ligi 90% toodangust suudetakse müüa riigist välja.

Puitmajaliidu endine juhatuse esimees hr Argo Saul on tulemusega enam kui rahul.

«Kui 2009. aastal juhatuse esimehe ametisse astusin, oli Eesti Euroopas neljas puitmajade eksportöör. Seadsime liidus eesmärgiks võita kätte liidripositsioon ja olime veendunud, et see eeldab sektorisisest head kööstööd. Täna on siiralt hea meel tõdeda, et olemegi oma valdkonna valitsevad Euroopa meistrid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles