Silvano käive ja kasum esimeses kvartalis langesid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvano Fashion Groupile kuulub ka Lauma kaubamärk.
Silvano Fashion Groupile kuulub ka Lauma kaubamärk. Foto: Toomas Huik

Silvano esimese kvartali käive vähenes võrreldes sama perioodiga aasta tagasi 32,06 miljonilt eurolt 27,1 miljoni eurole, kontserni puhaskasum moodustas I kvartalis 2,2 miljonit eurot võrreldes 3,8 miljoni euroga eelmisel aastal, teatas ettevõte börsile.

Kontserni teatel osutus 2014. aasta I kvartal suureks väljakutseks. Selle peamiseks põhjuseks loeti jätkuvalt nõrka tarbijate ostujõudu, mida omakorda mõjutab kontserni mitte soosiv valuutade liikumine euro suhtes. Peamine osa Silvano müügikäibest (ja laekumata arvetest) on seotud vene rubladega (RUB), valgevene rubladega (BYR) ja ukraina grivnadega (UAH), mis jätkasid nõrgenemist Silvano raporteerimisvaluuta – euro – suhtes. Need liikumised mõjutavad otseselt Silvano tarbijate ostuvõimet kuna nende sissetulekud on jäänud samale tasemele. Vähemal määral mõjutab nõrgem valgevene rubla tootmiskulusid vähenemise suunas.

Silvano Fashion Group on juba rakendanud vastumeetmed uue majandusliku reaalsusega kohanemiseks. Peamine tähelepanu on suunatud efektiivsusele, mis esmajoones puudutab administratiivkulusid ja tugifunktsioone organisatsioonis. Teiseks on tähelepanu suunatud üleüldisele raha juhtimisele, mis sisaldab endas nii vaba raha hoidmist eurodes kui ka käibekapitali optimeerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles