Vene turistide arv vähenes märtsis mullusega võrreldes 5 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majutus on valdkond, kus töökoormus kasvas eelmisel aastal kõige enam. Foto on illustratiivne.
Majutus on valdkond, kus töökoormus kasvas eelmisel aastal kõige enam. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Majutusettevõtete teenuseid kasutas 2014. aasta märtsis 194 000 turisti, teatab statistikaamet. Välisturistide arv jäi eelmise aasta märtsiga võrreldes samale tasemele, siseturiste oli 1% vähem.

Märtsis peatus majutusettevõtetes 116 000 välisturisti ehk sama palju kui 2013. aasta märtsis. Kolm neljandikku välisturistidest saabus naaberriikidest Lätist, Soomest ja Venemaalt. Läti ja Soome turiste peatus majutusettevõtetes rohkem kui eelmise aasta märtsis, Venemaa turiste aga 5% vähem.

Ka mitmetest teistest Euroopa riikidest saabus vähem turiste kui mullu samal kuul. Jätkuvalt suureneb Aasia riikidest saabunud turistide arv, märtsis oli neid 30% enam kui aasta tagasi samal ajal. 77% majutusteenuseid kasutanud välisturistidest peatus Tallinnas. Populaarsuselt järgmised sihtkohad olid Pärnu, kus peatus 6% majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistidest, ning Tartu linn ja Ida-Viru maakond, kus peatus kummaski 4% majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistidest.

Siseturiste peatus majutusettevõtetes 78 000, mida oli ligi 1000 siseturisti vähem kui eelmise aasta märtsis. 55% siseturistidest olid puhkusereisil ja 27% tööreisil. Harju maakonnas peatus 30%, Pärnu maakonnas 16%, Tartu maakonnas 11% ja Ida-Viru maakonnas 9% majutusteenuseid kasutanud siseturistidest.

Märtsis pakkus külastajatele teenust 858 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 18 000 tuba ja 39 000 voodikohta. Täidetud oli 36% tubadest ja 30% voodikohtadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 31 eurot ning oli 2013. aasta märtsiga võrreldes ühe euro võrra kallim. Ööpäeva maksumus oli Eesti keskmisest kõrgem vaid Harju maakonnas. Ida-Viru maakonnas maksis ööpäev majutusettevõttes keskmiselt 29 eurot, Pärnu ja Tartu maakonnas vastavalt 24 ja 26 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles