Valdo Kalm: tuleb mobiilse interneti suvi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Kalm.
Valdo Kalm. Foto: Marina Pushkar

EMT juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul on algava suve märksõnadeks mobiilne internet ja teravnev konkurents selles vallas sunnib hindu langetama.


Suvekuudel pakub EMT mobiilset internetti 109 krooni eest kuus ja saja krooni ringis on ka teiste operaatorite hinnad. Küsimusele, kas ka pärast suvekampaaniat hinnad langevad, vastas Kalm, et suund on tõepoolest hindade alanemise suunas.

Täna kasutab juba viiendik EMT kliente kõne kõrval mobiilset internetti. Üle Eesti on ettevõttel selle teenuse kasutajaid 150 000.

EMT-l on suurim mobiilse interneti leviala Eestis ning see suureneb iga nädalaga. Aasta lõpuks elab Kalmu kinnitusel EMT 3,5G levialas 90 protsenti Eesti elanikest ja selle võrguga on kaetud 60 protsenti riigi territooriumist.

Praeguseks on kaetud üle viiendiku territooriumist ning EMT 3,5G levialas elab ligi miljon inimest. EMT 3,5G levib 90 linnas ja asulas: maakonnakeskustes, väiksemates linnades, suvila- ja elamurajoonides ning isegi maapiirkondades.

85 protsenti EMT võrgu andmesidest tehakse 3,5G võrgus. EMT poolt ajavahemikul 01.01.2010 - 01.06.2010 erinevates Eesti piirkondades ja linnades tellitud 3,5G mõõtmised on kinnitanud, et EMT 3,5G on võrreldes teiste operaatoritega keskmiselt suurema andmesidekiirusega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles