Autokalender 2014: mis ja millal tänavu müügile jõuab?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nissan Qashqai 2014
Nissan Qashqai 2014 Foto: Nissan

Uute sõiduautode müügiaasta on küll juba suure hooga alanud, kuid pärast Genfi autonäitust on saanud selgus majja ka selles osas, millal miski uudismudel meil müügile jõuab, kirjutab Whatcar?.

Tänavuse autoaasta alguskuude kuumim uudis oli kahtlemata uus Nissan Qashqai, mis pakub edukalt konkurentsi turu absoluutsetele tippudele. Kallimas klassis jõudis värskelt müügile Porsche Macan, mille müügi avapauk saabus koos uue esinduse avamisega Tallinnas, Mustamäe teel.

Samuti on tänavu oodata mitmeid kõrgendatud tavaautosid, nagu Škoda Octavia Scout, Citroen C5 Cross Tourer jt.

Esimesed müügikuud näitavad sedagi, et on viimane aeg soetada endale elektriauto, sest selle aastaga lõppevad ELMO toetused ja väidetavalt juba enne kui aasta läbi saab. Raha lihtsalt lõppeb otsa.

Nelja kuuga on Eestis registreeritud juba 52 Nissan Leafi, 4 Teslat, 2 BMW i3 jpm. Kokku on nelja kuuga ostetud 81 elektriautot, mis on vägagi muljetavaldav number. Mullu oli näiteks kogu aastane elektriautode 130 sõidukit.

Vaata kogu autoaasta mudelikalendrit siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles