Kinnisvarafirma: Tallinna korteriturg hakkab hanguma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustamäe.
Mustamäe. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna korteriteturg hakkab kiirelt tõusnud hindade tõttu kinni kiiluma, seda näitab nii langev tehingute arv kui kiirelt suurenev pakkumine, kirjutab Pindi Kinnisvara om kuukirjas.

Võrreldes 2013. aprilliga on Tallinna korterite hinnad tõusnud 24 protsendi võrra, samas tehingute arv on 14 prorsenti ehk ligi 100 tehingu võrra väiksem.

Paljud varaomanikud on laenulõksust lõplikult vabanenud ja oma vara müüki paisanud, mis on aasta algusest tõstnud korterite pakkumise arvu 5500 ühikult 7000 ühikule. 

«Kui 2013. ja 2014. aasta korterituru tehingute arv on esimese nelja kuu lõikes veel võrreldavad, siis seda enam üllatas negatiivses mõttes aprillikuu, mil Tallinnas tehti pea 100 tehingut vähem, kui mullu samal ajal,» sõnas Pindi Kinnisvara analüütik Siim Simson.

«Et turg kinni ei jookseks, peab midagi muutuma, olgu selleks inimeste ostujõud, raha hind intresside või omafinantseeringu määra näol, kinnisvara enda hind või muutused Eesti demograafias,» lisas ta.

Simson ütles, et kuna suuri muutusi eelnevas ette näha pole, tuleb igaks-juhuks arvestada lühiajalise seisakuga Tallinna korteriteturul, kus kaubaks lähevad eelkõige uued korterid, mis on konkurentsi tihenemise tõttu järelturu kaubast vaid mõnekümne protsendi jagu kallimad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles