Pooled eksportivatest firmadest ei paku piisavat maksetähtaega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pooled eksportivatest  firmadest ei paku piisavat maksetähtaega.
Pooled eksportivatest firmadest ei paku piisavat maksetähtaega. Foto: Caro/ScanPix

AS Kredex Krediidikindlustuse poolt Eesti ettevõtete hulgas tehtud uuring näitas, et ligi pooled eksportivatest ettevõtetest soovivad oma klientidelt üldjuhul ettemaksu.

Uuringust selgus, et 47 protsenti vastanute aastakäibest moodustab krediiditingimustel müük alla 10 protsendi, vahendas Kredex.

Kõigest 21 protsenti vastanute aastakäibest moodustab krediiditingimustel müük üle 90 protsendi, teatas sihtasutus.

Kredex Krediidikindlustuse juhatuse esimehe Meelis Tambla sõnul dikteerivad tänases majandusolukorras tehingute tingimusi peamiselt ostjad ning konkurentsis püsimiseks tuleks olla paindlikum maksetähtaegade võimaldamisel.

«Sarnased küsitlused Euroopa ettevõtete hulgas näitavad vastupidist – enamik ettevõtteid annavad oma klientidele arvete maksmiseks lahkelt aega. See võib olla konkurentsieeliseks ärimahtude kasvatamisel, oluline on tunda oma klientide vajadusi, ärimudelit ja pakkuda maksetingimusi, mis on kliendile sobivamad,» märkis Tambla.

«Pikemate maksetähtaegade puhul peljatakse riski, et maksed jäävad venima või üldse laekumata. Ettevõttel on sageli raske saada taustainfot oma partneri kohta ja isegi kui seda hangitakse, siis võib kliendi finantsolukord kiiresti muutuda. Kindlam viis on taolised riskid kindlustada. Eestis pakub seda juba aastaid riiklik kindlustusselts, mille tegevusmahud on pidevalt kasvanud,» lisas ta.

Uuringus osales 205 ettevõtet. Uuringu viis Kredex Krediidikindlustuse tellimusel läbi Faktum & Ariko AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles