Sõda nagu videomäng: Norra sõjavägi kasutab Oculus Rifti

Hendrik Alla
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra armee testib Oculus Rifti
Norra armee testib Oculus Rifti Foto: Kaader videost

Norra armee testib virtuaalreaalsusprille Oculus Rift, mis võimaldavad soomukijuhil «näha» läbi sõiduki seinte.

Testiprojekti jaoks kasutati tavalist laiatarbearvutit, odavaid kaameraid ning Oculus Rift virtuaalprille, rääkis major Ola Petter Odden portaalile TUTV. Piloodile tundub, nagu istuks ta läbipaistvate seintega lahingumasinas. Sõiduki korpusel vaatab igas suunas neli lainurkkaamerat, mis tagavad talle 360-kraadise vaate ümberringi toimuvast. Suletud vaateluukidega on nähtavus sama hea, kui juht pistaks pea luugist välja.

Tsiviilkaamerad maksvad vaid 2000 dollari ringis, aga  militaarkasutuseks mõeldud analoogilised seadmed läheksid maksma 100 000 dollarit. Sama ka prillidega: Oculus Rifti hakatakse ilmselt müüma umbes 350 dollarilise hinnalipikuga, aga militaaranaloog maksab sada korda rohkem. Major Oddeni sõnul on neil hea meel, et Facebook ostis Oculus Rifti looja, seetõttu on tagatud tugev finantsbaas, mis lubab toodet edasi arendada.

Lisaks videopildile võib piloodi silme ette kuvada täiendavat infot, näiteks maakaardi või taktikalist informatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles