Sulling nimetas ametisse uue EASi nõukogu

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Sulling
Anne Sulling Foto: Mihkel Maripuu

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling nimetas ametisse seitsmeliikmelise Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse nõukogu.

Täna kinnitatud EASi uude nõukogusse kuuluvad AS Molycorp Silmet juhatuse esimees David O’Brock, OÜ Codeborne osanik Toomas Talts, AS TREV-2 Grupp juhatuse esimees Erki Mölder, makromajanduse analüütik ja peaministri majandusnõunik Maris Lauri, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Ahti Kuningas, Estonian Business Schooli juhtimise õppetooli lektor Anto Liivat ning ettevõtja ja Riigikogu liige Meelis Mälberg.

«Nõukogu koostades lähtusin põhimõttest, et esindatud oleks nii eksportiva tööstuse kui ka nö uue majanduse ettevõtjad, suure organisatsiooni juhtimiskogemusega inimene, makromajanduslikku pilti valdav inimene, MKMi esindaja ning üks esindaja kummastki koalitsioonierakonnast, kusjuures ka viimaste puhul oli oluline ettevõtlustaust,» ütles väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling. «Kaalusime ligi sadat tugevat kandidaati. Usun, et kokku sai tõesti tugev ja mitmekülgne nõukogu, kus saab olema hea sisekliima ja toimimiseks vajalik töörahu.»

Esimese ülesandena tuleb EASi nõukogul paika panna võimekas tegevjuhtkond. Teiseks tuleb nõukogul ajakohastada EASi tegevusstrateegia ja läbi mõelda oma roll tulevikuks – kui toetuste mahud vähenevad, muutub EASis järjest olulisemaks ettevõtete toetamine nõustamise, efektiivse infojagamise ning välisturgudele tee sillutamise kaudu.

«Pean oluliseks, et kõiki vajalikke organisatoorseid kohendusi, kui need tuleb ette võtta, viiakse läbi pidades silmas EASi eesmärke ja samal ajal ka töötajate heaolu. Motiveeritud töötajad on hästi toimiva EASi eeldus,» ütles Sulling.
Nõukogu koguneb esimesele istungile homme, 6. mail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles