BNSi uus juht: Eesti Meedia ja BNSi liitmisel pole mõtet

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Nuutmann.
Sven Nuutmann. Foto: Toomas Tatar / Postimees

BNSi uus juht Sven Nuutmann hakkab vastutama Margus Linnamäe meediainvesteeringute eest ehk osalema nii äsjaostetud BNSi kui ka Eesti Meedia töös.

«BNS on selgelt minu esmane prioriteet, millega ma tegelen igapäevaselt. Mis puudutab Eesti Meediat, siis ma ühel või teisel moel Margust [Linnamäed – toim.] seal aitan, aga võtame ühe asja korraga. Aga üsna tõenäoliselt ma ühel või teisel moel Eesti Meedia asjadesse tulen sisse, kindlasti mitte tegevjuhtimise tasandil, pigem siis investori esindajana ühel või teisel moel,» kirjeldas Nuutmann.

Ühtegi loogilist põhjust, miks peaks Eesti Meedia ja BNSi kuidagi kokku panema, Nuutmann aga ei näe. «Need on ikkagi üsna erinevad. Kindlasti eeldada võib, et Eesti Meedia on üks oluline klient BNSi jaoks kogu Baltikumis, aga nende kokkupanemisel mõtet pole,» ütles Nuutmann.

Nuutmann ise on meediaäris töötanud kokku kümme aastat nii Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas kui ka Venemaal. Aastatel 2009-2011 töötas ta Delfi juhina, mis tähendab, et nüüd asub ka konkureerima sellega, mille ise aitas üles ehitada. Mõlemad meediagrupid on tema sõnul praegu heas seisus. «Mul on veel raske öelda, kuidas ja kellel hakkab paremini või halvemini minema, aga väljakutseid on,» sõnas ta.

Nuutmanni sõnul on Margus Linnamäe investeeringud meediaärisse pikaajalise perspektiiviga ja seal on ka annus missioonitunnet. «Ta ei oota kindlasti kiiret kasumit, mis teeb meie olukorra nii BNSis kui ka Eesti Meedias heaks. Meil on aega asju teha, me ei pea tegema kiirelt mingeid muudatusi. Heategevusega ei tegele keegi, aga siin on tegemist pikaajalise strateegilise investeeringuga,» rääkis Nuutmann.

BNSi turupositsioon vajab tema sõnul kõige rohkem parandamist Lätis, aga Eesti ja Leedu ettevõtted saavad ise endaga hakkama. «Olukord ei ole väga roosiline, aga ei saa öelda, et oleks kahjumlik,» ütles ta.

Kuigi Nuutmanni on nimetatud saneerijaks, siis ta ise lükkab selle väite ümber ja ütleb, et on pigem müügi suurendamisele kui kokkuhoiule orienteeritud.

«Pigem BNSi puhul vaatame, kuidas laieneda. Mina pean BNSi Eesti meedia kroonijuveeliks. See tuleb nüüd veel natuke rohkem läikima lüüa ja ma arvan, et pigem on siin palju laiendamise mõttes teha, pigem tulude suurendamise, kui kulude kokkutõmbamise teel. Siit te saneerimise uudist ei saa,» ütles Nuutmann.

Kiireid muutusi Nuutmann ei planeeri. «Sel nädalal käin veel ka Lätis ja Leedus ära, kogume targad mõtted kokku ja siis saame öelda. Nagu üks tark inimene on öelnud, et kui joosta väga kiiresti, aga vales suunas, siis niikuinii kohale ei jõua. Ma tahaks kõigepealt aru saada, kus me oleme ja mis edasi saama hakkab ja siis teeme strateegilised otsused. Kiiret muutust ei tule, pigem väärtustame klienti ja töötajat, kui on vaja, siis investeerime kuhugi juurde just laienemise mõttes,» rääkis ta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles